Küldetésünk

Ha valaki elég bátor ahhoz, hogy kinyissa a szívét a világban történő igazságtalanságok előtt, azzal szembesül, hogy rengeteg munka áll előttünk.

Az emberiség történetében még soha nem történt olyan erkölcsi forradalom, amelyben az igazságtalanság áldozatai nem tudtak saját maguk kiállni a felszabadításuk mellett, és arra kellett várniuk, hogy ezt az elnyomóik tegyék meg helyettük. Elég szörnyű helyzet, amiben jelenleg vagyunk. Bár ez sokkal nehezebbé teszi a feladatunkat, ugyanakkor annál megtisztelőbbé és jelentősebbé is.

A vegán, állatjogi mozgalom az első bizonyíték arra, hogy az emberiség képes igazságot szolgáltatni az elnyomottakkal szemben, még akkor is, ha azt az áldozatok közvetlenül soha nem kérték. Hiszen az állatoknak nincs lehetőségük harcolniuk a velük szemben elkövetett igazságtalanság ellen. Ezt nekünk kell megtennünk értük.

Az állatok teste nem ruházat demonstráció a Deák Ferenc téren

A Vegán Aktivisták Magyarország Egyesület célja, hogy tovább fejlődve és még több, nagyobb tervet megvalósítva harcoljon az állatok felszabadításáért. Aktivistáink Budapesten és vidéken egyaránt törekednek minél szélesebb körbe eljuttatni az állatok jogairól szóló üzenetet.

Igyekszünk eljutni minden olyan rendezvényre, amelyeken állatokat használnak ki, vagy gyilkolnak le a „hagyományaink ápolása” mögé bújva.

Ez az ami igazán felemeli az emberiséget. A hajlandóság arra, hogy harcoljunk az igazságtalanság ellen, még akkor is, ha nem mi vagyunk azok, akik szenvednek tőle.